El Departament d'Agricultura atorga 24 diplomes de Mestre Artesà Alimentari
Aquests distintius posen en valor la tasca d’un model productiu de quilòmetre zero o de proximitat clau en el desenvolupament i l’arrelament rural
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha atorgat a 24 persones el Diploma de Mestre Artesà Alimentari corresponent a la convocatòria de 2023. Aquests diplomes, que es van lliurar anit en una cerimònia presidida pel conseller Oscar Ordeig, s’han agrupat per oficis i, en l’edició d’enguany, s’han concedit a 9 flequers, 4 pastissers, 8 carnissers, cansaladers i xarcuters, 2 xurrers i 1 formatger.
El Diploma de Mestre Artesà Alimentari es lliura a proposta de les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o a sol·licitud de les persones interessades. El reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han entregat més de 1.000 diplomes.
Aquests distintius s’identifiquen amb model productiu de quilòmetre zero o de proximitat i representen un valor afegit clau en el desenvolupament i l’arrelament rural. El Departament d’Agricultura treballa per posar en valor aquesta tasca imprescindible que fan els artesans i artesanes de Catalunya.
Nom |
Municipi |
Comarca |
Ofici/Activitat |
Tomàs Aldomà Navarro |
Santa Eulàlia de Ronçana |
Vallès Oriental |
Carnisser, cansalader i xarcuter |
Sergi Cardona Alari |
Corbera de Llobregat |
Baix Llobregat |
Forner |
Jacint Company Tornes |
Sta. Coloma de Farners |
La Selva |
Xurrer |
Oleguer Duch Verde |
Abrera |
Baix Llobregat |
Pastisser |
Dolores Espinosa Martínez |
St. Just Desvern |
Barcelonès |
Xurrera |
Clara Ferrando Quer |
Rialp |
Pallars Subirà |
Formatgera |
Xavier Gallifa Gil |
Barcelona |
Barcelonès |
Carnisser, cansalader i xarcuter |
Jordi Garriga Vila |
Molins de Rei |
Baix Llobregat |
Forner |
Jordi Andreu Llargués Cleries |
Mollet del Vallès |
Vallès Oriental |
Forner |
Vicenç Marí Parellada |
Gelida |
Alt Penedès |
Forner |
Pilar Martín Rivero |
Barcelona |
Barcelonès |
Fornera |
Albert Miró Fernàndez |
Barcelona |
Barcelonès |
Forner |
Ignasi Moya Ruiz |
Puigcerdà |
Cerdanya |
Forner |
Antonio Paredes Fusté |
Santa Coloma de Gramanet |
Barcelonès |
Carnisser, cansalader i xarcuter |
Aleix Planagumà Casals |
Olot |
Garrotxa |
Carnisser, cansalader i xarcuter |
Gil Prat Parcet |
Roda de Ter |
Osona |
Pastisser |
Xavier Preixens Vila |
Lleida |
Segrià |
Forner |
Jordi Prujà Mach |
Sant Antoni de Calonge |
Baix Empordà |
Carnisser, cansalader i xarcuter |
Vicenç Puig Carbassa |
Cornella de Llobregat |
Baix Llobregat |
Pastisser |
Òscar Puigpinós Mazuque |
Torrefarrera |
Segrià |
Carnisser, cansalader i xarcuter |
Albert Roca Badia |
Barcelona |
Barcelonès |
Pastisser |
Alba Segarra Peret |
Sort |
Pallars Sobirà |
Carnissera, cansaladera i xarcutera |
Teresa Tarragó Gomà |
Barcelona |
Barcelonès |
Forner |
Dolors Toló Cierco |
La Torre de Cabdella / Vall Fosca |
Pallars Jussà |
Carnissera, cansaladera i xarcutera |
L’atorgament del Diploma significa un reconeixement a la trajectòria professional, per la qual cosa només s’atorga a persones amb un mínim de 15 anys d’ofici i que excel·leixen en el domini tècnic de la seva activitat.
Aquest reconeixement als professionals de l’artesania alimentària s’emmarca en les polítiques per fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya. A més, aquest any l’acte és més rellevant perquè som a les portes de celebrar que Catalunya esdevindrà la Regió Mundial de la Gastronomia de l’any 2025.