El Departament d'Agricultura atorga 24 diplomes de Mestre Artesà Alimentari

Aquests distintius posen en valor la tasca d’un model productiu de quilòmetre zero o de proximitat clau en el desenvolupament i l’arrelament rural

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha atorgat a 24 persones el Diploma de Mestre Artesà Alimentari corresponent a la convocatòria de 2023. Aquests diplomes, que es van lliurar anit en una cerimònia presidida pel conseller Oscar Ordeig, s’han agrupat per oficis i, en l’edició d’enguany, s’han concedit a 9 flequers, 4 pastissers, 8 carnissers, cansaladers i xarcuters, 2 xurrers i 1 formatger.

El Diploma de Mestre Artesà Alimentari es lliura a proposta de les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o a sol·licitud de les persones interessades. El reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han entregat més de 1.000 diplomes.

 

Aquests distintius s’identifiquen amb model productiu de quilòmetre zero o de proximitat i representen un valor afegit clau en el desenvolupament i l’arrelament rural. El Departament d’Agricultura treballa per posar en valor aquesta tasca imprescindible que fan els artesans i artesanes de Catalunya.

Nom

Municipi

Comarca

 

Ofici/Activitat

Tomàs Aldomà Navarro

Santa Eulàlia de Ronçana

Vallès Oriental

Carnisser, cansalader i xarcuter

Sergi Cardona Alari

Corbera de Llobregat

Baix Llobregat

Forner

Jacint Company Tornes

Sta. Coloma de Farners

La Selva

Xurrer

Oleguer Duch Verde

Abrera

Baix Llobregat

Pastisser

Dolores Espinosa Martínez

St. Just Desvern

Barcelonès

Xurrera

Clara Ferrando Quer

Rialp

Pallars Subirà

Formatgera

Xavier Gallifa Gil

Barcelona

Barcelonès

Carnisser, cansalader i xarcuter

Jordi Garriga Vila

Molins de Rei

Baix Llobregat

Forner

Jordi Andreu Llargués Cleries

Mollet del Vallès

Vallès Oriental

Forner

Vicenç Marí Parellada

Gelida

Alt Penedès

Forner

Pilar Martín Rivero

Barcelona

Barcelonès

Fornera

Albert Miró Fernàndez

Barcelona

Barcelonès

Forner

Ignasi Moya Ruiz

Puigcerdà

Cerdanya

Forner

Antonio Paredes Fusté

Santa Coloma de Gramanet

Barcelonès

Carnisser, cansalader i xarcuter

Aleix Planagumà Casals

Olot

Garrotxa

Carnisser, cansalader i xarcuter

Gil Prat Parcet

Roda de Ter

Osona

Pastisser

Xavier Preixens Vila

Lleida

Segrià

Forner

Jordi Prujà Mach

Sant Antoni de Calonge

Baix Empordà

Carnisser, cansalader i xarcuter

Vicenç Puig Carbassa

Cornella de Llobregat

Baix Llobregat

Pastisser

Òscar Puigpinós Mazuque

Torrefarrera

Segrià

Carnisser, cansalader i xarcuter

Albert Roca Badia

Barcelona

Barcelonès

Pastisser

Alba Segarra Peret

Sort

Pallars Sobirà

Carnissera, cansaladera i xarcutera

Teresa Tarragó Gomà

Barcelona

Barcelonès

Forner

Dolors Toló Cierco

La Torre de Cabdella / Vall Fosca

Pallars Jussà

Carnissera, cansaladera i xarcutera

 

 

L’atorgament del Diploma significa un reconeixement a la trajectòria professional, per la qual cosa només s’atorga a persones amb un mínim de 15 anys d’ofici i que excel·leixen en el domini tècnic de la seva activitat.

Aquest reconeixement als professionals de l’artesania alimentària s’emmarca en les polítiques per fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya. A més, aquest any l’acte és més rellevant perquè som a les portes de celebrar que Catalunya esdevindrà la Regió Mundial de la Gastronomia de l’any 2025.